Szédelgő nyár

2018-08-15-16-11-24

Veresek

A dunai kiöntés, ahol csapkodtam a vizet, nem könyörült rajtam. Felszíntől a kőszórásig fésültem a terepet, teljes süketség közepette. Totál homály vagyok a Dunát illetően, nem lepődtem meg az eredményen.

Végül leültem és figyeltem. Néhány perc múlva vörösszárnyúak dugták ki a fejüket a nádból, bátorságot gyűjtöttek és portyára indultak a felszín alatt. Köpködték a fűz vattáját, kergették egymást.

Akkor cselezzük ki őket, gondoltam, és kutakodtam a dobozban. Apró gumikat tűztem, először kis sörétekkel nehezítve, majd azokat is elhagytam. Vízre éréskor becélozták a veresek a csalit, de vagy unottan lefordultak az irányról, vagy együtt süllyedtek csalimmal a mélybe. Amikor talajt fogott a kreatúra elkezdtem pöccinteni, ráztam, de teljesen hidegen hagyta őket. Egy akció akadt csupán, a passzív, fekvő gumihalat marta fel valaki. Szinte kapás se volt, csak a fluoro kötésre akadt szösz oldalazását szúrtam ki. Lelkesen behúztam, a súly és a ricsaj azonban gyorsan tudatta velem, ez nem keszeg. Mondjuk nem bántam, testes kárász bukott fel többször a felszínre.

2018-08-15-16-12-16

Ez így nem fog menni, nyitogattam a dobozokat újra. Meg is találtam egy öcsém által kötött, nagyfejű, laza szoknyás legyet. Próbáljuk meg valahogy bejuttatni… Vizesen annyi súlya pont volt, hogy három métert elszaladjon, persze csak ha teljes testből nekiveselkedtem. De kit érdekel, ha két óra bénázás után, a felszínt éppen elérő legyet nekifutásból varrja le egy csodás vörösszárnyú keszeg. Még nyitva volt a felkapókar mikor elillant az első hal a prédával.

Ezután bújócskáztunk a nádban és tucatnyi csodás villám tette nálam tiszteletét. Az évek óta hányódó csali most megtalálta helyét a fegyvertárban. (Köszi Tomi!)

Fenevadak

Snecik, bodrik és gébek után leviszed a gyereket afrikaizni. Tuti a siker, hibátlan a kapás. Ahogy az is mikor utána kapsz a kölöknek, mert behúzza a hal a vízbe, de a botot nem engedi! Hiába, apja lánya! Gyerekkel horgászni jó!

2018-08-16-17-31-40

Domolykók

Nyári domolykózás. Maga a csend és a természet. Mikor mellékesen horgászol is…

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s