Ágyból peca

Bevonultam a kórházba. Hajnali műtét volt, akkor keltem és azt láttam, mint amikor a visszaforgókat hajigálom. Félhomály, röppenő madarak… Csak éppen egy kórház lépcsőjén toporogtam. Aztán bejelentkezés a betegfelvételen és nincs visszaút. Gondoltam is eleget a sáros partra, mikor hagytak az ágy szélén fetrengeni. Jöttek, majd távoztak a fehér köpenyek, elbágyadtam a műanyagszéken ülve, végül szike…., felgyorsultak az események.

Ébredés után közölte a doki, hogy idénre a konyháig tart a revír…

Azóta mellőzöm a horgászaktivitást!

Előtte azért ráedzettem a halfogásra. Sejtettem, hogy a telet kukáznom kell, íme hát a betárazás gyümölcse! Kevés, de bika domolykó, meg egy marék apró! Nem lehet lemondani róluk! Néha elcsábít az alvíz, csukázgatok, süllőzgetek, aztán ott találom újra magam a piszlicsáré folyás mellett és évek után se hiszem el, ahogy kiveszi a botot a kezemből az állat!

A peca elejét ugyan túlgondoltam, a téli helyeken, téli csalikkal, téli vezetést erőltettem. Semmi, de semmi eredménye nem volt. Holt  arcát mutatta a folyó.

Sok kombinálásra mondjuk nem volt szükség, hogy áttopogjak az ősszel pörgő szakaszokra. Persze, ott voltak a domolykók. Még két napig. Szedtek a felszín alól, beálltak a bokáig érő vízbe, kergetőztek az elvágóban. Simán elhúzták a cikázva suhanó wobblert. Tempós horgászat volt.

Aztán eltűntek a hidegekkel és esőktől megduzzadt vizekkel. Természetesen nem oda, ahova gondoltam. Megkeresni pedig nem tudom őket az ágyból…

2017-12-30-19-29-05

2017-12-30-19-26-26

2017-12-30-19-32-00

2017-12-30-19-33-14

2017-12-30-19-34-50

2017-12-30-19-35-55

Reklámok

One thought on “Ágyból peca

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s