Mocsári flört

Nagy a víz, unalomig nagy. Mocskos folyam hömpölyög, nyalja kopárrá a környéket. A parton megszokott vegetáció most a gátoldalban zöldell. Normális ember hátat fordít, távozik, de ennyi hónap után dobni kell. Esélytelen amúgy, a barna, húzós víz semmi jót nem ígér.

PhotoEditor-1498471433019

Szórom a szélét, talán rá is nyúlt valaki, megilletődve tartok bele. Semmi.

Még sétálni se lehet, a nedves rohadás bűze folytón ül a tüdőre. Izzad az emberfia, és törli bele a szemébe szúnyoggal-pókhálóval fűszerezve, miközben döglött mocsári csigák tetemeit tiporja.

Dobálok automatikusan, jár a kezem, keresek valami kis törést a felszínben, esetleg snájderrajt a szélen. Meg is akad a szemem egy befolyáson. Nagyobb kiöntés vize válik ki a folyóból, egy terebélyes bokor gyökere mellett. Helyesebben, jelenleg  visszafelé csordogál, ma így tartja kedve a vízjárásnak.

PhotoEditor-1498471508589

Beledobok a torkolat közepébe, villan egy hatalmas test, gyorsan körbeússza csalimat, bök rajta, és megtolva a felszínt beveszi magát a bokor tövébe. Aztakutya mekkora balin! Soha nem láttam ezen a területen ekkorát. Valahol öt kiló fölött lehetett. Idegállapot kérem….

Kettő szondázó hajítást engedélyezek még ezzel a wobblerrel, aztán kivárok. Nem érdemes rongyá hajigálni a pályát, csak leverjük a halat róla. Keresek hasonló színű, más típust. Kettő dobás, pihi. Tíz perc múlva újra. Persze meg se rezdül a bozót.

Arrébb állok, új szakaszt próbálgatok, de szememet rajta tartom a befolyón. Semmi nem történik. Agyamra újra rákuporodik a miazmás kigőzölgés, szúnyog csak csípésre tud újat bökni, elég volt. Indulok a lehangoló helyszínről, de a befolyóra azért rákacsintok még. Első hajításra az előző akciót kiváltó minnow-t vetem be. Szépen rásimítom a vízre, a növény tövében úsztatom, nulla.

Na ki legyen a következő delikvens? Zoli fahala. Eldobok balra, legyen meg a súly-távolság a karomban, majd pontosan megtövezem a bokrot.

Elindítom, alábukik… ééés ott van a púposodás a hegyiben!!! Kihúzta, kérem, Zoli csalija kiédesgette a monstrumot!!! Követi, utána bukik… Várom a rántást, kissé szűnik a veretés, biztos az elvágó víz tolja, ésésés… Felbukkan az ÁLLAT, tátja pofáját, köpi ki a wobblert. Mivan?

Hát az van, hogy nem az elvágó víz állította le a csalit, hanem a balin szája! Ezt túlgondoltam, elbénáztam.

Kicsit megrogyok, várom a lehangolódást, de nem jön. Persze, hogy nem! Mekkora élmény volt már! Imádom!

 

Reklámok

2 thoughts on “Mocsári flört

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s